Läckande rör och vattenskador

Enligt statistik från försäkringsbolagen är samhällets kostnad för vattenskador cirka 5 miljarder om året. Läckande rör i fastigheten är därför, inte helt oväntat, bland de mest kostsamma och också svårupptäckta utgifterna som en fastighetsägare kan råka ut för.

Hur kan jag veta att röret läcker?

I normala fall tänker man inte på något man inte ser. Vanligt är därför att en vattenskada upptäcks först när den gått riktigt långt – exempelvis när den plötsligt når golv- och/eller väggkonstruktionen och orsakar mögel. Vissa ställen är dessutom helt oåtkomliga att upptäcka om man inte har rätt verktyg för det.

Upptäck läckande rör i tid

Att förebygga är A och O. Använd vår rörmätare [länk] för att få en indikation kring hur just dina rör kan se ut – och vad vi rekommenderar dig att göra.

Oavsett om du misstänker en vattenskada, om skadan är uppenbar eller om du helt enkelt bara vill veta skicket på dina rör kan vi också hjälpa dig med en besiktning. Det vi då gör är att vi går in och undersöker rören för att se vara eventuella läckage finns. Detta utförs genom filmning av rören. Är rören i bra skick kan vi i förebyggande syfte också spola rören – så att du undviker otrevliga överraskningar framöver.

Relining av läckande rör

När undersökningen är utförd kan vi, beroende på hur skicket är, gå in och punktreparera de ställen i ledningen som är trasiga. Om röret är i behov av renovering så kan vi genom relining också utföra detta. Detta innebär att vi bygger ett helt nytt rör inuti det gamla – ett säkert och effektivt alternativ till stambyte. Läs mer om våra olika metoder inom relining här: hybridrelining [länk] och relining med flexibelt foder [länk] här.

Kontakta Oss

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.