HISTORIEN OM SVENSK RÖRINFODRING
OCH HUR VI BLEV TUBUS SYSTEM


Varför göra som alla andra?
Vårt tankesätt har alltid handlat om en strävan efter att göra saker smartare,  mer effektivt och mer miljövänligt.

Allt började i mitten av 90-talet då vi funderade på om traditionella stambyten verkligen var nödvändiga? Vi var övertygade om att det fanns ett sätt att göra det ingreppet annorlunda, mer effektivt och med mindre störningsmoment för de boende. Varför inte bygga nya rör inuti de gamla?

Sagt och gjort; relining med Tubus System utvecklades under mitten av 90-talet. 1998 var vi igång med projekt i Göteborg med omnejd, där vi också hade vårt huvudkontor. Många människor tyckte då att vi var galna, nu tjugo år senare har vi bevisat motsatsen med över 70 000 lägenheter renoverade med vår metod för relining.
 
Det var början av historien om företaget som 1 mars 2012 bytte namn från Svensk Rörinfodring AB till Tubus System AB. 

2006 hade vi mer än 60 medarbetare och hade fyra distriktskontor runt om i Sverige. Då kände vi att vi var redo att testa Tubus System i utlandet. Först ut var vår granne i öster, Finland. Med en flygande start i Finland och fortsatt tillväxt i Sverige bestämde vi oss för att sprida vår framgångsrika metod i övriga Europa. Ett år senare (2007) introducerade vi Tubus System i Tyskland. I juni 2009 erhöll vi DIBt technical approval, vilket vi vågar säga var den mest prestigefyllda teknikutmärkelsen i vår bransch och som vi också är fortsatt ensamma om.
(Läs mer: DIBt = Deutsches Institut für Bautechnik). 

Under vår expansion har vi fortsatt att utveckla vår produkt och adderat flera nya användningsområden. Vi ser gränslösa möjligheter med Tubus System. Förutom att vi jobbar med relining inom fastigheter idag, använder vi samma metod för renovering av vägtrummor, rörbroar och fett- och oljeavskiljare. 2017 har vi alltså växt från mer eller mindre noll medarbetare till ca 160 stycken. Förutom i Sverige finns vi idag med egna organisationer i Tyskland, Nederländerna och nu även i Italien där vi startade under senare del av 2014. Det här är bara början; vår metod och kvaliteten på våra rör är unik, därför ser vi ingen ände på vår expansion över världen.

Det här är vad vi kallar en innovativ historia.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.