STÖRSTA RELININGPROJEKTET NÅGONSIN ÄR IGÅNG!

Tubus System har nu påbörjat vår absolut största och en av dem största relining-entreprenaderna någonsin i Sverige.

Den 7e januari startade projektet som avser relining hos Bostadsrättsföreningen Farmen i Täby, strax utanför Stockholm.

Projektet omfattar i grova drag ca 850 st lägenheter, 700 vertikala spill- och dagvattenstammar och hela 7000 meter spill- och dagvattenledningar under källargolv.

Paul Seppänen som är projektledare hos Tubus System förklarar:
- Som på alla områden så är ju planering, struktur och förarbete en viktig nyckel för framgång. I god tid innan produktionsstart så utfördes noggranna försyner i källare, lägenheter och lokaler. Detta för att kunna planera vår framfart på bästa vis. Flera informationsmöten för medlemmarna i föreningen hölls också. Skälet till det är att räta ut eventuella frågetecken, förklara vad vi är för ett företag och på vilket sätt vi arbetar. Riktlinjer ges även till de boende och tips på vad de skall tänka på innan vi dyker upp. Efter att vi nu haft varit i gång i över en månad, så löper produktionen på som den ska och jag ser ingen anledning till att det inte skall fortsätta på samma vis.

Samtidigt är det viktigt att redan nu börja med inplaneringen för nästa kvarter. Försyner i samtliga lägenheter skall genomföras och ett andra informationsmöte för de boende skall hållas en månad innan start.

Varför hålls det ett informationsmöte 1 månad och inte tidigare?
- Det är en balansgång när man skall ge ut specifik information. Flödet på information som lämnas är viktig och vi får inte lämna för mycket information vid varje tillfälle. 1 månad innan är perfekt för de boende att få övergripande information för att ha det i närminnet när lägenhetsannonseringen sker, säger Paul.

Den totala reliningentreprenaden är planerad till 2,5 år, uppdelat på fem etapper. Kvarteret Minken, som är den första etappen, går enligt plan och nästa etapp med nästa kvarter, är planerad att påbörjas redan innan sommaren.

Följ länken för mer detaljerad information om stamrenoveringen hos Brf. Farmen

Tillbaka
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.