Relining med hybridmetod

Relining med hybridmetod, också kallat hybridrelining, är ett alternativ till stambyte. Vid hybridrelining används tekniken från både beläggning  samt flexibelt foder.

Varför hybridrelining?

Hybridrelining är en reliningsmetod som fungerar bra för vissa renoveringsobjekt. Vid till exempel renovering av avloppsrör i högre hyreshus där stamledning ej har många förgreningsrör eller olika stora dimensioner fungerar hybridmetoden bra. Om så är fallet att stamledning har flera olika dimensioner och förgreningsrör är beläggningsteknik ett bättre alternativ. Detta då väggar och golv ej behöver brytas upp.

Hur fungerar hybridrelining?

I själva stammen används flexibelt foder. Detta innebär att ett felxibelt foder indränkt i epoxiplast blåses in i röret som sedan härdar (stelnar). När plasten har härdat så fräses hål i det nya röret vid de förgreningar som finns. I dessa förgreningar skall grenrörsförstärkning monteras in. De förgreningsrör som finns i kök och bad relinas sedan med beläggningsteknik. Detta för att få ett komplett rörsystem.

Effektivt arbete som förenklar för de boende

Metoden med hybridrelining har tagits fram för att  kunna möta fastighetsägares önskemål att de som vistas i byggnaden ej ska behöva flytta från lokalen/byggnaden. Något som alltid krävs vid ett traditionellt stambyte. Detta behövs således inte vid relining med hybridmetod, då arbetet i normala fall är klart på en till två veckor.

Hur påverkas de som bor i fastigheten?

Att beakta är att lägenhetsinnehavare inte kan använda sitt kök eller badrum under ca en till två arbetsveckor. Man bör också beakta att två olika materialval används. Ett absolut skallkrav är montering av grenrör vid användning av hybridteknik.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur hybridrelining fungerar? Varmt välkommen att kontakta någon av oss på Tubus System, så guidar vi dig vidare.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.