Om läckande rör och vattenskador


Enligt statistik från försäkringsbolagen är samhällets kostnad för vattenskador omkring 5 miljarder om året. Läckande rör i fastigheten är därför, inte helt oväntat, bland de mest kostsamma och också svårupptäckta utgifterna som en fastighetsägare kan råka ut för.

Hur kan jag veta att röret läcker?

I normala fall tänker man inte på något man inte ser. Vanligt är därför att en vattenskada upptäcks först när den gått riktigt långt – exempelvis när den plötsligt når golv- och/eller väggkonstruktionen och orsakar mögel. Vissa ställen är dessutom helt oåtkomliga att upptäcka om man inte har rätt verktyg för det. Kort och gott: vattenskador ÄR kluriga att upptäcka. Men det finns knep - och verktyg.

Så upptäcker du läckande rör i tid

Har du helt nyinstallerade rör kan du troligtvis sova gott om natten med vetskapen om att rören inte läcker. Allt eftersom åren går ökar dock risken för läckande rör och det är här du bör vara proaktiv - och undersöka rören.
 

JAG VILL TESTA MINA RÖR - TA MIG TILL RÖRMÄTAREN

Alla rör är individuella. Åren sätter dock sina generella spår och med hjälp av vår rörmätare kan du få att få en indikation kring hur just dina rör kan se ut – och vad vi rekommenderar dig att göra.

JAG VILL TESTA MINA RÖR

 

Oavsett om du misstänker en vattenskada, om skadan är uppenbar eller om du helt enkelt bara vill veta skicket på dina rör kan vi också hjälpa dig med en besiktning. Det vi då gör är att vi går in och undersöker rören för att se var eventuella läckage finns. Detta utförs genom filmning av rören. Är rören i bra skick kan vi i förebyggande syfte också spola rören – så att du undviker otrevliga överraskningar framöver.

JAG VILL HA HJÄLP MED BESIKTNING


Besikting - det mest säkra alternativet

Vid en besiktning, vilket är det bästa sättet att upptäcka läckande rör på, kan vi beroende på hur skicket är gå in och punktreparera de ställen i ledningen som är trasiga.

Om röret är i behov av komplett renovering kan vi genom relining också utföra detta. Detta innebär att vi bygger ett helt nytt rör inuti det gamla – ett säkert och effektivt alternativ till stambyte.

Läs mer om hur relining fungerar här eller få fler svar på dina frågor i vår FAQ
Du kan självklart också kontaka oss om du har några funderingar - så hjälper vi dig gärna.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.