Brf Alania

Brf Alania

Bakgrund

BRF Alania i Kungsbacka hittar du på Vallgatan 4, mitt i centrala Kungsbacka. Fastigheten byggdes år 1971 och år 2017, nästan fyrtio år senare, fick föreningen problem med kraftig avloppslukt i trapphuset. Detta trots, vid tidpunkten, mestadels nyrenoverade badrum med nya yt- och tätskikt.

Ett faktum kvarstod dock - avloppsrören var gamla. Föreningen provade det mesta, bland annat genom att se över ventilationen. Men problemet kvarstod.

Åtgärd

Tubus System kontaktades kort därefter för att se över det som såg ut att vara roten till problemet – avloppsrören. Efter en grundlig inspektion, delvis med hjälp av filmning, åtgärdades problemet genom relining där ledningarna i källargolvet relinades med hybridmetod, dvs. en kombination av strumpmetod och sprutplast. Ledningarna från lokalerna på entréplan relinades också, gamla ledningar pluggades igen samt dålig och obefintlig avluftning åtgärdades.

De synliga ledningarna i källaren byttes också ut till nya ljudisolerade plaströr.

Resultat

Resultatet av det utförda arbetet gav de gamla avloppsrören nytt liv – och detta på ett helt störningsfritt sätt. Verksamheterna som BRF Alania utgörs av (en pizzeria, en fotoateljé och en mäklarfirma) kunde vara i full drift när arbetet utfördes under drygt en månad. Dessutom försvann den dåliga avloppslukten kort därefter. Idag är ledningarna inuti rören som nya, och problemet med de gamla rören helt väck. Detta med en livslängd om minst 50 år framöver.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.