Göteborg

Brf Anno 1905

Bostadsrättsföreningen Anno 1905 bildades 1996 och ligger i centrala Göteborg, dock byggdes huset redan 1905.

Även om huset är gammalt så är det otroligt välbevarat och byggnaden och allt som hör därtill sköts mycket noggrant. När huset byggdes fanns det endast 10 st lägenheter, som under 80-talet byggdes om till totalt 42 lägenheter.

Att Brf Anno 1905 valde att relina sina avloppsrör och avloppsstammar började egentligen med att deras ordförande Staffan Backman satt och läste en branschtidning och fastnade för ett reportage om solpaneler och tänkte att detta kanske vore något för dem? Brf Anno 1905 var den första bostadsrättsföreningen i centrala Göteborg som satte upp solpaneler på taket. Att man satte upp solpaneler var ingen tillfällighet, man har alltid haft en strävan efter att hitta bra, effektiva och miljövänliga lösningar. Föreningen har med jämna mellanrum alltid kontrollerat sina avloppsrör och det var i samband med en kontroll i början av 2019 som man såg att här måste en åtgärd göras och det ganska omgående och man bestämde sig då för relining.

Att valet föll på just Tubus System berodde på att man kunde hålla sig till den tidsplan som Brf Anno 1905 önskade. Under hösten 2019 arbetade Tubus System med att relina alla avloppsrör och alla avloppsstammar i byggnaden.

Staffan Backman kan inte med ord beskriva hur nöjda man har varit med Tubus System:

”- Det känns otroligt skönt att vi inte behöver tänka på våra avloppsrör mer, förutom att vi behöver underhålla dem givetvis. All personal från Tubus System  har varit så otroligt hjälpsamma, tillmötesgående, ni har en underbar personal”.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.