Borås

Brf Mössmakaren

Bostadsrättsföreningen Mössmakaren ligger i Borås i Västergötland och har funnits sedan 1945 och dess fastighet stod uppbyggd och klar 1946. Stadsdelen där Brf Mössmakaren ligger är en gammal arbetarstadsdel där många av fabriksarbetarna fick möjligheten att bosätta sig i nära anslutning till sitt arbete, i slutet av 1800-talet.
Under årens lopp har stadsdelen gått från att ha bestått av gamla fina trähus till att man under 60-talet rev dessa och byggde stora betonghus, i samband med miljonprojektet.

Brf Mössmakaren består idag av totalt 18 lägenheter och 2 lokaler. I föreningen har man alltid haft en underhållsplan för att enkelt kunna se vad som behöver åtgärdas och när det behöver åtgärdas och att man tar med detta i den ekonomiska planen, för att inte få några överraskningar. Tubus System relinade föreningens liggande och stående avloppsstammar och när detta arbete utfördes var det hög tid för en renovering av avloppsrören.

Vicevärden Juhani som sitter i styrelsen, både nu och när reliningen utfördes berättar:

-” Vi tar hand om vår fastighet, vi brukar tvätta fasaden med jämna mellanrum, vi har bytt dåliga fönster, vi har dränerat på framsidan av fastigheten och vi planerar att sätta upp solpaneler under 2022.
När ni var här och relilnade så löpte allt arbete på smärtfritt, vi fick bra och tydlig information om vad som skulle ske, alla var jättenöjda!

Miljön är något som vi tänker mycket på, så vi har även byggt ett eget miljöhus för sortering av hushållssopor, glas, papp, tidningar, wellpapp, plast mm.
Precis som ni på Tubus System vill vi göra det vi kan för att lämna över en så bra miljö som möjligt till nästa generation.”

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.