Hög tid för grundlig undersökning!

När dina gjutjärnsrör har nått åldern 20 - 30 år har rörens diameter minskat med ca 2 mm sedan installation - på grund av korrosion samt avlagringar av fett, slam och kalk. Det är ingen vacker syn! Underhållsspolning kan fortfarande lösa en del av dessa problem.

Invändig korrosion och slitage är dock faktorer som till slut gör att man behöver byta ut eller renovera rören. Har du plaströr från 90-talet som idag är 20 –  30 år gamla, bör du se över dessa, då platsen från den tiden inte är lika högkvalitativ som den som används idag.

Rörfilmning  - Ta reda på hur det ser ut

Är dina rör 20 – 30 år gamla kan det vara dags att göra en mer grundlig undersökning och filma rörens insida, för att ta reda på hur det faktiskt ser ut. Då matar man in ett litet kamerahuvud med en lampa på i rörets som ska filmas. Kameran sitter på en fiberoptisk kabel som kommunicerar med en hårddisk som spelar in filmen. På detta sätt kan man undersöka specifika fel eller få en överblick av rörets skick.

Rensa rören genom fräsning

När rören är 20 – 30 år gamla kan det vara dags för en rörrensning, så kallad fräsning. Då tar man till mekanik för att få bort avlagringar som sitter riktigt hårt. När man utför relining, är fräsning viktigt, för att vara säker på att jobbet utförs i rena och rensade rör, för ett så bra slutresultat som möjligt. När du gjort en grundlig fräsning eller en relining fortsätter du med dina undershållsspolningar som vanligt.

Proaktivitet kan verkligen löna sig. Är du ute i god tid har du chansen att renovera rören istället för att byta dem.
Läs fler vanliga frågor och svar om rör och relining i vår FAQ - eller varmt välkommen att kontakta oss!

år

Hur gamla är era rör?

Testa dina rör och få tips på åtgärder du kan utföra på din fastighet.

Testa dina rör

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.