Grattis! Dina rör är troligen i toppskick.

Har du rör som är 0 – 10 år gamla, betyder det att du investerat i en stamrenovering eller byggt nytt under de senaste åren - och du är antagligen mer angelägen än någonsin att sköta om dina nya rör. Bra. Underhåller du nya, fräscha rör med jämna mellanrum kommer detta att öka livslängden signifikant. En underhållsplan är en billig försäkring för din fastighet.

Planera kontinuerliga spolningar

Har du rör som är 0 – 10 år gamla föreslår vi vidare att du lägger upp en långsiktig plan med underhållsspolningar med ca 5 års mellanrum. Detta för att få bort avlagringar av fetter och kalk och annat som fastnat i rören. Spolningen i rören sker med hetvatten som sprutas in i rören med högt tryck, för att göra fri väg. Oftast börjar man spola rören på nedersta våningen och jobbar sig uppåt i fastigheten, då avlagringarna brukar vara mer omfattande längre ned i fastigheten. Här kan du läsa mer om vikten av att underhållsplanera.

 

Vad mer kan jag tänka på?

För att ge dina rör bästa möjliga förutsättningar för ett långt liv bör du vidare försöka implementera vanan att inte spola ner större mängder av oljor/fetter i vasken. Detta gäller förstås även matrester och andra ämnen som kan fastna på rörväggarna. Det kan handla om att informera de boende och skapa förutsättningar för enkel hantering av matavfall och stekfett. Likaså skall du undvika användning av kaustiksoda och propplösare, som i och för sig löser det tillfälliga stoppet i avloppet, men som sliter onödigt mycket på avloppet. Här kan du läsa mer om varför du ska undvika kaustiksoda.

I vår FAQ kan du också läsa fler vanliga frågor om rör och relining.
Varmt välkommen också att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med dina frågor och funderingar kring fastighetens rör.
Ta chansen medan dina rör är nya!

år

Hur gamla är era rör?

Testa dina rör och få tips på åtgärder du kan utföra på din fastighet.

Testa dina rör

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.