Renovering av vägtrummor 

Tubus System renoverar vägtrummor med en diameter från omkring 1,4 m - upp till 2 m. Vi använder oss av en kvalitetssäkrad och innovativ renoveringsmetod som går ut på att vi applicerar en korrosionsbeständig specialplast på insidan av vägtrumman.  Upprustningen innebär att vägtrumman får en helt ny konstruktion inuti den befintliga, med ett lika fullgott resultat som vid ett komplett byte. På bara några dagar, upp till en vecka, är arbetet normalt slutfört.

 

Kontakta oss så hjälper vi dig

 

Kontakt Rörbroar & Vägtrummor

 

Renovering av vägtrummor - så fungerar det

Att renovera en vägtrumma innebär i stora drag att vi applicerar en korrosionsbeständig specialplast i den befintliga vägtrumman. Genomförandet går snabbt och smidigt, vilket också gör att den våta arean i stort sett kan behållas. Det gör i sin tur att grumlingen och tiden för uppdämning minimeras - något som är särskilt tacksamt för miljön. Specialplasten är dessutom helt fri från styrén och härdplaster. Utöver att växt- och djurliv skonas är påverkan på omgivande trafikanter i princip obefintlig när arbetet utförs.

Metoden är således miljövänlig, störningsfri, snabb, ekonomisk - och långsiktig.
Resultatet av renoveringen har en förväntad livslängd på över 50 år.

 

Hur lång tid tar det?

Att renovera en vägtrumma med vår metod går normalt på en arbetsvecka - från start till mål.

 

Hur är trafikpåverkan?

Arbetet är i huvudsak helt störningsfritt för omgivande trafikanter, då omgivande väg inte behöver grävas upp (vilket krävs vid ett byte av en vägtrumma). Trafiken kan alltså löpa på som vanligt. Utöver det är personalens arbetsmiljö mer riskfri,  då de ej behöver befinna sig på vägarna när arbetet pågår.

 

Räcker det alltid med en renovering? 

I få fall krävs det ett komplett byte av en vägtrumma. Vi gör givetvis alltid en bedömning innan arbetet påbörjas - och ger dig alltid vår professionella rekommendation utifrån vägtrummans skick.

Kika gärna på några av våra referensprojekt, vi har renoverat många vägtrummor genom åren.

REFERENSER

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.