DEL 4 - INTERVJU MED MATHIAS SVENSSON

Som nummer fyra i vår intervjuserie Tubus System från insidan - Möt våra anställda,  möter vi Mathias Svensson, VD på Tubus System sedan 8 år tillbaka.

Hej Mathias, du är VD på Tubus System – berätta lite kort om din roll!

Hej, och absolut! Jag har varit VD på Tubus System de 8 senaste åren. Min start på Tubus System var som distriktschef för det då ej öppnade kontoret i Borås. Uppgiften var då att starta och driva kontoret där.

Efter ca tre år lämnade jag vidare stafettpinnen till Kaj Nerman som tog över kontoret. Jag gick vidare som produktionschef för de då fyra kontor som fanns. När ytterligare tre år hade gått blev jag tillfrågad om att ta rollen som VD. 

Mitt ansvar idag som VD  sträcker sig genom de flesta områden i företaget, men i och med att jag är en praktiker i grunden ligger produktionen mig närmast. Därför är jag ofta ute på de olika kontoren för stöttning, uppföljning och naturligtvis att bara vara en bra jobbarkompis för våra DC-killar.

Att vara VD innebär att du har en tydlig ledarroll och att du (troligen) dagligen behöver fatta alltifrån enkla till väldigt komplexa beslut. Vad skulle du säga är det allra roligaste – men också svåraste – i ditt jobb? 

Ja, många beslut blir det. Men det roligaste är att få var en del av detta helt fantastiska företag och arbetskamrater hela tiden. Även att se de förändringar som under ett par år har pågått som nu ger frukt. Svårt är att ibland inte helt riktigt räcka till. För övrigt är det endast utmaningar som faktiskt stimulerar och driver oss fram.

Med VD-rollen följer också flera olika ansvarsområden – varav ett utav är dem att skapa förutsättningar för en gynnsam företagskultur. Om du skulle beskriva företagskulturen på Tubus System med några ord, vilka skulle dessa då vara?

Respekt, Självförtroende och Yrkesstolthet. Utifrån dessa tre värdeord formas vår identitet. Sen har vi ju andra saker som vi verkligen fokuserar oss på och det är våra kunders nöjdhet, personalens trivsel och den kvalitet som vi levererar mm.

Slutligen, kan du ge tre tips till någon som rent generellt är nyfiken på att jobba på Tubus System?

1.   Tveka inte, det är ett skönt gäng att jobba med!

2.   Vi är ett företag i expansion, man vet man aldrig vad som händer med karriären.

3.   Du får rätt förutsättningar från start!

Tack än en gång Mathias för din tid och för det arbete du gör för oss! 

Tillbaka
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.